
Surinaamse bami
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Surinaamse bami is een gerecht met een rijke geschiedenis. Dit smaakvolle noedelgerecht vindt zijn oorsprong in de Javaanse keuken en werd door Javaanse immigranten naar Suriname gebracht. Daar kreeg het een unieke twist met Surinaamse kruiden en smaken.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit 0,5 centimeter olie op middelhoog vuur en bak de tempƩ goudbruin. Schep de tempƩ uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Kook de spaghetti volgens de verpakking in ruim gezouten water. Giet af en spoel af met koud water. Vermeng met 1 eetlepel olie.
Verwarm voor de saus 1 eetlepel olie in een grote wok- of braadpan op middelhoog vuur. Bak de ui al omscheppend 1 minuut en voeg dan de knoflook en gember toe. Bak 3 minuten.
Voeg de ketjap, sojasaus, tomatenpuree, bouillonblokjes, Chinees vijfkruidenpoeder en zwarte peper toe. Bak 3 minuten tot het een dikke saus is.
Voeg de tempƩ, spaghetti en het selderijblad toe. Meng zorgvuldig.
Garneer de bami met de lente-ui en het sesamzaad. Serveer met bijvoorbeeld zuurgoed, hete pindasaus en bakbanaan.









