Bereiding

  1. Verhit 0,5 centimeter olie op middelhoog vuur en bak de tempé goudbruin. Schep de tempé uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Kook de spaghetti volgens de verpakking in ruim gezouten water. Giet af en spoel af met koud water. Vermeng met 1 eetlepel olie.
  3. Verwarm voor de saus 1 eetlepel olie in een grote wok- of braadpan op middelhoog vuur. Bak de ui al omscheppend 1 minuut en voeg dan de knoflook en gember toe. Bak 3 minuten. Voeg de ketjap, sojasaus, tomatenpuree, bouillonblokjes, Chinees vijfkruidenpoeder en zwarte peper toe. Bak 3 minuten tot het een dikke saus is.
  4. Voeg de tempé, spaghetti en het selderijblad toe. Meng zorgvuldig.
  5. Garneer de bami met de lente-ui en het sesamzaad. Serveer met bijvoorbeeld zuurgoed, hete pindasaus en bakbanaan.
Vegan soul food

Meer gerechten zoals deze?

Vegan soul food
€25,99