Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Surinaamse bami vegan soul food

Surinaamse bami

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Surinaamse bami is een gerecht met een rijke geschiedenis. Dit smaakvolle noedelgerecht vindt zijn oorsprong in de Javaanse keuken en werd door Javaanse immigranten naar Suriname gebracht. Daar kreeg het een unieke twist met Surinaamse kruiden en smaken.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Lekker met

Surinaamse bami is een gerecht met een rijke geschiedenis. Dit smaakvolle noedelgerecht vindt zijn oorsprong in de Javaanse keuken en werd door Javaanse immigranten naar Suriname gebracht. Daar kreeg het een unieke twist met Surinaamse kruiden en smaken.
Jason Tjon Affo over zijn gerecht"
“Surinaamse bami is eenvoudig om te maken. Ik ben met dit gerecht opgegroeid. Thuis aten we er veel varianten van, maar dit is mijn favoriete versie. Eet de bami als basisgerecht, net als witte rijst, en experimenteer met vegan vleesalternatieven.”  

Bereiding

  1. Verhit 0,5 centimeter olie op middelhoog vuur en bak de tempé goudbruin. Schep de tempé uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  2. Kook de spaghetti volgens de verpakking in ruim gezouten water. Giet af en spoel af met koud water. Vermeng met 1 eetlepel olie.

  3. Verwarm voor de saus 1 eetlepel olie in een grote wok- of braadpan op middelhoog vuur. Bak de ui al omscheppend 1 minuut en voeg dan de knoflook en gember toe. Bak 3 minuten.

  4. Voeg de ketjap, sojasaus, tomatenpuree, bouillonblokjes, Chinees vijfkruidenpoeder en zwarte peper toe. Bak 3 minuten tot het een dikke saus is.

  5. Voeg de tempé, spaghetti en het selderijblad toe. Meng zorgvuldig.

  6. Garneer de bami met de lente-ui en het sesamzaad. Serveer met bijvoorbeeld zuurgoed, hete pindasaus en bakbanaan.

Wat vind jij van dit recept?

3.6 / 5.0 (21 stemmen)