
Surinaamse bami met gemarineerde kip
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit voor de marinade voor de kip wat olie in een pan en fruit de ui, knoflook en peper aan. Voeg de masala, zwarte peper, het pimentpoeder toe en blus af met de gevogeltebouillon, ketjap en sojasaus. Breng de marinade verder op smaak met wat peper en zout.
Leg de drumsticks in de saus in een ovenschaal en zet afgedekt in de koelkast. Laat minimaal 8 uur, maar liever een hele nacht, marineren.
Bak de kip gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Kook de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een scheut olie in een wok en fruit de ui, knoflook, gember, laos en madame-jeanette aan. Voeg het kentjoerpoeder, de pimentkorrels en salambladeren toe en meng alles goed. Meng de gekookte bami erdoor en blus het geheel af met de sojasaus, ketjap en Surinaamse ketjap. Breng eventueel op smaak met een beetje zout.
Streetfood
€ 25,00