Bereiding

Het recept voor deze Surinaamse bami met gemarineerde kip komt uit het boek “Streetfood” van sterrenchef Soenil Bahadoer. Neem de tijd voor dit recept en je wordt beloond met misschien wel de lekkerste Surinaamse bami die je ooit hebt gegeten. 

  1. Verhit voor de marinade voor de kip wat olie in een pan en fruit de ui, knoflook en peper aan. Voeg de masala, zwarte peper, het pimentpoeder toe en blus af met de gevogelte­bouillon, ketjap en sojasaus. Breng de marinade verder op smaak met wat peper en zout.
  2. Leg de drumsticks in de saus in een ovenschaal en zet afgedekt in de koelkast. Laat minimaal 8 uur, maar liever een hele nacht, marineren.
  3. Bak de kip gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.
  4. Kook de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een scheut olie in een wok en fruit de ui, knoflook, gember, laos en madame-jeanette aan. Voeg het kentjoerpoeder, de pimentkorrels en salambladeren toe en meng alles goed. Meng de gekookte bami erdoor en blus het geheel af met de sojasaus, ketjap en Surinaamse ketjap. Breng eventueel op smaak met een beetje zout.
Streetfood

Uit het boek:

Streetfood
€25,00