Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Streetfood: Surinaamse bami met gemarineerde kip

Surinaamse bami met gemarineerde kip

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd

Soenil Bahadoer: "Mijn zus Rekha maakte deze bami regelmatig voor ons team in het restaurant. Als zij met de bakken kip en bami kwam, was het feest. In onze foodtruck was het een echt succesnummer. De bakjes bami met kip vlogen over de toonbank."

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

De bami

De kip

Soenil Bahadoer: "Mijn zus Rekha maakte deze bami regelmatig voor ons team in het restaurant. Als zij met de bakken kip en bami kwam, was het feest. In onze foodtruck was het een echt succesnummer. De bakjes bami met kip vlogen over de toonbank."

Bereiding

  1. Verhit voor de marinade voor de kip wat olie in een pan en fruit de ui, knoflook en peper aan. Voeg de masala, zwarte peper, het pimentpoeder toe en blus af met de gevogelte­bouillon, ketjap en sojasaus. Breng de marinade verder op smaak met wat peper en zout.

  2. Leg de drumsticks in de saus in een ovenschaal en zet afgedekt in de koelkast. Laat minimaal 8 uur, maar liever een hele nacht, marineren.

  3. Bak de kip gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.

  4. Kook de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een scheut olie in een wok en fruit de ui, knoflook, gember, laos en madame-jeanette aan. Voeg het kentjoerpoeder, de pimentkorrels en salambladeren toe en meng alles goed. Meng de gekookte bami erdoor en blus het geheel af met de sojasaus, ketjap en Surinaamse ketjap. Breng eventueel op smaak met een beetje zout.

Wat vind jij van dit recept?

3.4 / 5.0 (21 stemmen)
Uit het boek

Streetfood

€ 25,00
Cover streetfood