Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Sweet bacon-ijs met bourbonsaus

Sweet bacon-ijs met bourbonsaus

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de bacon op een bakplaat en bak hem in ca. 10 minuten krokant in de oven. Bedruip met de ahornsiroop en glaceer nog enkele minuten in de oven. Laat afkoelen op een bord. Snijd de bacon in kleine stukjes.

  2. Doe voor het ijs de gerookte bacon in een pan en bak hem op matig vuur uit. Giet telkens het uitgesmolten vet weg. Voeg de melk, de room en het vanillestokje toe en verwarm het geheel maar laat het net niet koken. Laat op laag vuur ca. 10 minuten trekken.

  3. Klop de eidooiers en de suiker wit en romig. Zeef het roommengsel en voeg het al roerend toe aan het dooiermengsel.

  4. Giet het mengsel terug in de pan en verwarm het al roerend op laag vuur tot 80°C.

  5. Giet het mengsel door een zeef in een kom en laat afkoelen. Draai het mengsel in een ijsmachine tot een smeuïg ijs. Voeg aan het eind de helft van de baconstukjes toe. Laat het ijs in een afgesloten bak verder opstijven in de vriezer.

  6. Meng intussen voor de bourbonsaus alle ingrediënten en breng ze aan de kook. Laat tot de helft inkoken. Laat de saus afkoelen. Serveer
    het ijs, strooi er de rest van de bacon overheen en bedruip met de saus.

Per portie: 1029 kcal | 51 g koolhydraten | 24 g eiwit | 78 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)