Abonneren
Foodies 08/2025
Spaanse zomer
cover met spaanse gazpacho in kom
weekmenu tabouleh

Tabouleh

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • 10 minuten wachttijd10 min. wachttijd

Tabouleh kan altijd! Probeer deze versie van Chef Mounir Toub en ga daarna lekker variëren met smaken die je het lekkerst vindt.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Tabouleh kan altijd! Probeer deze versie van Chef Mounir Toub en ga daarna lekker variëren met smaken die je het lekkerst vindt.
Tip
Maak de tabouleh een dag van tevoren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Bereiding

  1. Doe de bulgur in een kleine kom en voeg zoveel kokend water toe dat de bulgur onderstaat. Laat afgedekt 10 minuten wellen.

  2. Halveer de halve granaatappel en pulk de pitten eruit (zonder witte vliesjes).

  3. Meng de bulgur met de granaatappelpitten, peterselie, munt, tomaat, rode ui, lente-ui, komkommer en citroenrasp en breng op smaak met zout en peper.

  4. Roer de tabouleh goed door elkaar zodat alle smaken gemengd worden. Besprenkel vlak voor het serveren met het citroensap en de citroenolie.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!