Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

Taco's met gamba's

Taco’s met gamba’s

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
3

Ingrediënten

Voor de chiptole-mayonaise

Voor de guacamole

Dit jaar delen we elke maand in Foodies een mooi visrecept van Fleur de Visscher, eigenaar van restaurant The Seafood Bar in Amsterdam. Ditmaal: taco’s met gamba’s en chipotle-mayo.

Tips van de chef
Ik heb in dit recept garnalen gebruikt, maar je kunt ook andere soorten vis gebruiken zoals koolvis, kabeljauw, zalm of kibbeling. Je kunt gewoon garnalen uit de diepvries gebruiken, die zijn net zo lekker als verse gamba’s – en ook een stuk goedkoper! Als je een grote zak garnalen wilt kopen, dan kun je het beste naar de toko gaan. Laat de garnalen wel goed ontdooien voordat je ze in de pan doet.

Bereiding

  1. Meng voor de chipotle-mayonaise de ingrediënten in een kommetje en breng op smaak met zout en peper. Meng voor de guacamole de ingrediënten in een kommetje en breng ook op smaak met zout en peper.

  2. Meng de gamba’s met de Mexicaanse kruidenmix. Verhit de olijfolie in een koekenpan of wok op middelhoog vuur. Bak er de gamba’s ca. 6 minuten in tot ze roze kleuren.

  3. Doe wat blaadjes sla in de taco’s en verdeel de gamba’s, de mango, de tomaten, de avocado en de jalapeño’s eroverheen. Maak af met een beetje guacamole, crème fraîche en chipotle-mayonaise. Serveer de limoenpartjes erbij, om over de taco’s uit te knijpen.

*Je kunt een kant-en-klare mix van het merk Santa Maria gebruiken of zelf een kruidenmix maken van gelijke delen paprikapoeder, kerriepoeder, witte peper, korianderzaad, komijnzaad, cayennepeper, knoflookpoeder en zout.

Per portie: 784 kcal | 57 g koolhydraten | 12 g eiwit | 53 g vet

Receptuur: Fleur de Visscher van The Seafood Bar Fotografie: Willem van Santen Styling: Marijn Visser (studio Rijn)

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)

Lees verder onder de advertentie