Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Taco's met gegrilde bavette

Taco’s met gegrilde bavette

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de bavette

Liever vega?
Vervang de bavette dan eens door gegrilde portobello.

Bereiding

  1. Leg voor de bavette het vlees in een schaal en bedek met plakjes sinaasappel. Knijp een beetje van het sap uit en besprenkel over het vlees. Verdeel de ui en de knoflook erover. Laat afgedekt minimaal 1 uur marineren in de koelkast.

  2. Verwarm de bruine bonen een paar minuten in een pan op middelhoog vuur tot ze warm zijn. Breng op smaak met zout en houd apart.

  3. Prak de avocado fijn met een vork. Voeg 1-2 eetlepels water toe om het wat smeuiiger te maken en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de tortilla’s volgens de instructies op de verpakking en houd ze warm in een theedoek.

  4. Laat de bavette op kamertemperatuur komen. Bak de bavette 4-6 minuten per kant in een hete grillpan tot hij medium of medium-rare is. Laat ca. 15 minuten rusten. Snijd in dunne plakjes en serveer op een bord.

  5. Beleg de taco’s met bonen, plakjes bavette, avocado, ui en koriander. Serveer met pittige salsa en partjes limoen.

Per portie: 965 kcal | 74 g koolhydraten | 57 g eiwit | 46 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Karla Zazueta Fotografie: Tara Fisher Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Katie Marshall

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)