
Taco’s met gegrilde paprika en molesaus
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Bereiding
Breng voor de saus 250 ml bouillon aan de kook in een pan. Rooster de gedroogde pepers en het brood in een droge koekenpan ca. 2 minuten op matig vuur. Voeg toe aan de kokende bouillon. Neem de bouillon van het vuur en laat 10 minuten staan. Voeg de tomaten toe aan de bouillon en pureer het geheel glad in een keukenmachine of met een staafmixer.
Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur. Voeg de ui, de knoflook, de pinda’s, de rozijnen, de tijm en de specerijen toe. Fruit het geheel 5 minuten tot de uien zacht zijn. Voeg het geheel toe aan de bouillon-peperpuree en pureer alles samen tot een gladde saus.
Giet de puree terug in de pan en roer er de overgebleven bouillon, de chocolade, de suiker en een snuf zout doorheen. Laat 10 minuten rustig koken en roer regelmatig door tot de saus wat ingekookt is.
Meng voor de uienpickles alles samen in een kom. Laat afgedekt 20 minuten in de koelkast staan tot de uien felroze zijn.
Gril de paprikahelften op een hete barbecue met de schil naar beneden tot de schil blakert. Dit kan eventueel ook onder een hete grill in de oven. Keer de paprika’s en gril verder tot ze mooi zacht zijn. Neem de paprika’s van de grill en scheur ze in stukken.
Verwarm de tortilla’s kort op de barbecue of onder een hete grill. Schep er een flinke lepel saus op en beleg met wat gegrilde paprika en wat uienpickles. Maak af met de verse koriander en het limoensap.