Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Taco’s met gegrilde paprika en molesaus

Taco’s met gegrilde paprika en molesaus

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Molesaus is de trots van de Mexicaanse keuken. Het is een dikke saus met de rijke smaken van pinda’s, gerookte chilipeper, specerijen en pure chocolade. De saus is een perfecte aanvulling op de wat bittere groene paprika in dit vegan hoofdgerecht. De frisse koriander en limoensap maken het geheel helemaal af.

Bereiding

  1. Breng voor de saus 250 ml bouillon aan de kook in een pan. Rooster de gedroogde pepers en het brood in een droge koekenpan ca. 2 minuten op matig vuur. Voeg toe aan de kokende bouillon. Neem de bouillon van het vuur en laat 10 minuten staan. Voeg de tomaten toe aan de bouillon en pureer het geheel glad in een keukenmachine of met een staafmixer.

  2. Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur. Voeg de ui, de knoflook, de pinda’s, de rozijnen, de tijm en de specerijen toe. Fruit het geheel 5 minuten tot de uien zacht zijn. Voeg het geheel toe aan de bouillon-peperpuree en pureer alles samen tot een gladde saus.

  3. Giet de puree terug in de pan en roer er de overgebleven bouillon, de chocolade, de suiker en een snuf zout doorheen. Laat 10 minuten rustig koken en roer regelmatig door tot de saus wat ingekookt is.

  4. Meng voor de uienpickles alles samen in een kom. Laat afgedekt 20 minuten in de koelkast staan tot de uien felroze zijn.

  5. Gril de paprikahelften op een hete barbecue met de schil naar beneden tot de schil blakert. Dit kan eventueel ook onder een hete grill in de oven. Keer de paprika’s en gril verder tot ze mooi zacht zijn. Neem de paprika’s van de grill en scheur ze in stukken.

  6. Verwarm de tortilla’s kort op de barbecue of onder een hete grill. Schep er een flinke lepel saus op en beleg met wat gegrilde paprika en wat uienpickles. Maak af met de verse koriander en het limoensap.

*Ancho-pepers zijn gedroogde Mexicaanse pepers die je ook onder de naam Poblano pepers kunt vinden. Je kunt ze online kopen of eventueel vervangen door een gedroogde chilipeper.

Per portie: 224 kcal | 32 g koolhydraten | 6 g eiwit | 7 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Richard Makin Foto’s: Ant Duncan Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Lottie Covell

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (7 stemmen)