Taco’s met varkensvlees
Eenvoudig4 personen10 minuten bereiden
David: "Ik heb dit gerecht al duizend keer voor mijn familie gemaakt. Het lijkt een beetje op bo ssäm, je maakt alleen een andere saus die het vlees supersappig en smaakrijk houdt. Dit gerecht is heel gemakkelijk op te warmen en de restjes zijn nog lekkerder, omdat de chilisaus steeds voller van smaak wordt. Hieruit blijkt maar weer dat een van de beste dingen die je in je voorraadkast kunt hebben chipotles in blik is. En dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar als je heel goede tortilla’s kunt vinden, koop ze dan. (Ik geef toe dat ik ze soms in de supermarkt koop, maar als ik gemakkelijker aan goede maistortilla’s kon komen, zou ik die kopen.)"
Ingrediënten
- gebraden procureur
- 100 g chipotlepepers in adobosaus (blik)
- suiker
- sojasaus
- Om te serveren:
- witte ui (gesnipperd)
- verse koriander
- avocado (in blokjes)
- tortilla’s (verwarmd)
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Pureer het braadvocht dat rond de gebraden procureur ligt met de helft van een blik chipotles in adobosaus van 200 gram, wat suiker en wat sojasaus, en bestrijk de gebraden procureur met die saus. Trek het vlees in reepjes en serveer de carnitas met gesnipperde witte uien, verse koriander, avocado en warme tortilla’s om er taco’s van te maken.
Dit gerecht maak je op het moment dat je al gebraden procureur hebt. In het boek “Thuis koken” lees je alle tips van David Chang.