Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Taco's met gebakken tempékruimels, avocadosaus, frisse koolsla en koriander

Taco’s met gebakken tempékruimels, avocadosaus en frisse koolsla

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

Op zoek naar een lekker en verrassend plantaardig gerecht? Deze taco’s zijn gevuld met kruidige, gebakken tempékruimels, romige avocadosaus en een frisse koolsla.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Voor de koolsla

Voor de tempékruimels

Voor de avocadosaus

Voor de taco's

Op zoek naar een lekker en verrassend plantaardig gerecht? Deze taco’s zijn gevuld met kruidige, gebakken tempékruimels, romige avocadosaus en een frisse koolsla.

Bereiding

  1. Schaaf voor de koolsla de witte en rode kool met een mandoline of snijd ze fijn met een scherp mes. Doe de kool in een grote kom en voeg de wittewijnazijn, koriander of peterselie en zout en peper naar smaak toe.

  2. Kneed de kool stevig met je handen om de smaken te laten intrekken en de textuur zachter te maken. Dek af en zet apart.

  3. Verkruimel voor de tempékruimels de tempé met je handen in een kom. Zet een groot bord met een vel keukenpapier klaar.

  4. Verhit een grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de olijfolie toe en wacht tot de olie goed heet is. Voeg de tempékruimels en gerooktepaprikapoeder toe.

  5. Bak 2-3 minuten, zonder te roeren, zodat de onderkant bruin wordt. Roer daarna voorzichtig door en blijf elke 1-2 minuten roeren tot alle stukjes goudbruin en krokant zijn. Dit duurt nog ongeveer 7 minuten.

  6. Laat de tempékruimels uitlekken op het bord met keukenpapier. Doe ze daarna in een mengkom en meng de tempé met de sojasaus en het limoensap.

  7. Halveer voor de avocadosaus de avocado’s en schep het vruchtvlees in de keukenmachine. Voeg de kokosyoghurt, knoflook, het limoensap, de koriander en zout en peper naar smaak toe.

  8. Mix alles tot een gladde saus. Proef en voeg eventueel extra limoensap, zout of peper toe.

  9. Verhit voor de taco’s een droge koekenpan op middelhoog vuur. Leg een tortilla in de pan en bak deze 20-30 seconden aan elke kant, totdat ze warm is en lichte bruine vlekken krijgt.

  10. Herhaal dit met de overige tortilla’s. Houd ze warm door ze op een bord onder een schone theedoek te leggen.

  11. Bestrijk elke tortilla met een lepel avocadosaus. Verdeel de krokante tempékruimels over de saus en top af met de frisse koolsla. Garneer eventueel met extra koriander en serveer direct.

Fotografie: Mitchell van Voorbergen

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Lenna’s Plant Based Kitchen

€ 27,50
Cover Lenna's Plant Based Kitchen
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!