
Taco’s met gebakken tempékruimels, avocadosaus en frisse koolsla
Eenvoudig
55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Schaaf voor de koolsla de witte en rode kool met een mandoline of snijd ze fijn met een scherp mes. Doe de kool in een grote kom en voeg de wittewijnazijn, koriander of peterselie en zout en peper naar smaak toe.
Kneed de kool stevig met je handen om de smaken te laten intrekken en de textuur zachter te maken. Dek af en zet apart.
Verkruimel voor de tempékruimels de tempé met je handen in een kom. Zet een groot bord met een vel keukenpapier klaar.
Verhit een grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de olijfolie toe en wacht tot de olie goed heet is. Voeg de tempékruimels en gerooktepaprikapoeder toe.
Bak 2-3 minuten, zonder te roeren, zodat de onderkant bruin wordt. Roer daarna voorzichtig door en blijf elke 1-2 minuten roeren tot alle stukjes goudbruin en krokant zijn. Dit duurt nog ongeveer 7 minuten.
Laat de tempékruimels uitlekken op het bord met keukenpapier. Doe ze daarna in een mengkom en meng de tempé met de sojasaus en het limoensap.
Halveer voor de avocadosaus de avocado’s en schep het vruchtvlees in de keukenmachine. Voeg de kokosyoghurt, knoflook, het limoensap, de koriander en zout en peper naar smaak toe.
Mix alles tot een gladde saus. Proef en voeg eventueel extra limoensap, zout of peper toe.
Verhit voor de taco’s een droge koekenpan op middelhoog vuur. Leg een tortilla in de pan en bak deze 20-30 seconden aan elke kant, totdat ze warm is en lichte bruine vlekken krijgt.
Herhaal dit met de overige tortilla’s. Houd ze warm door ze op een bord onder een schone theedoek te leggen.
Bestrijk elke tortilla met een lepel avocadosaus. Verdeel de krokante tempékruimels over de saus en top af met de frisse koolsla. Garneer eventueel met extra koriander en serveer direct.
Lenna’s Plant Based Kitchen
€ 27,50