Bereiding

  1. Verhit 1½ el olij folie in een braadpan of tajine op middelhoog vuur. Bestrooi de kipstukjes met flink wat zout en peper en bak 5-6 minuten in porties tot ze goudbruin zijn. Draai de kipstukjes halverwege om. Neem de kip uit de pan en leg op een bord. Voeg de rest van de olie, de ui en een snufje zout toe aan de pan en bak ca. 10 minuten, tot de uien zacht en een beetje gekaramelliseerd zijn.
  2. Voeg de specerijen, de harissa en de tomatenpuree toe en bak ca. 2 minuten, voordat je de tomaten en de bouillon toevoegt. Doe de kip terug in de pan, breng aan de kook, doe het deksel op de pan, draai het vuur laag en laat ca. 45 minuten rustig koken, of tot de kip mals is en de saus ingedikt.
  3. Voeg de kruisbessen toe en laat nog ca. 10 minuten zachtjes koken, tot ze net zacht zijn. Roer de koriander erdoorheen en serveer met de couscous.

Per portie: ca. 351 kcal
29 g eiwit | 19 g vet | 14 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Kris Kirkham Styling: Luis Peral Foodstyling: Katie Marshall