Tajine met kip, ingemaakte citroen en zwarte olijven
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de olijfolie en zonnebloemolie in de tajine en bak er de ui in ca. 5 minuten glazig in. Schep de ui uit de pan en bak de kip ca. 10 minuten rondom goudbruin in het bakvet. Schil intussen de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Snijd de tomaten in grove blokjes.
Voeg de ui, de wortel en de aardappel toe aan de kip en bestrooi het geheel met de ras el hanout. Meng goed door en leg de kip op de groenten. Voeg de bouillon toe en leg het deksel op de tajine. Stoof ca. 25 minuten op laag vuur.
Snijd intussen het vruchtvlees uit de gekonfijte citroen. Snijd de schil in reepjes. Voeg de citroenschil, de doperwten en de olijven toe aan de tajine en stoof nog ca. 10 minuten. Serveer de tajine met couscous en roer op het laatst de citroenharissa erdoorheen.