Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Tarte bourdaloue

Tarte bourdaloue

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Voor het deeg

Voor de frangipane

Voor erbij

Bereiding

  1. Doe voor het deeg 250 g bloem, de suiker, het zout en 100 g boter in de kom van een keukenmachine. Meng alles kort door elkaar tot het de structuur van broodkruim heeft. Stort het op een schoon werkblad en meng er zo kort mogelijk de eidooier doorheen. Voeg wanneer het geheel te droog aanvoelt 1-3 el ijskoud water toe en kneed tot een samenhangend deeg. Kneed niet langer dan nodig is. Verpak het deeg in folie en zet ca. 30 minuten in de koelkast.

  2. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad rond (ca. 40 cm Ø) uit. Bekleed er een ingevette taartvorm (30 cm Ø) mee. Snijd overtollig deeg eraf. Zet de taartbodem nog 10 minuten in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).

  3. Bekleed het deeg met bakpapier en vul de vorm met bakbonen. Bak de deegbodem ca. 15 minuten blind in de oven. Neem uit de oven, verwijder de bakbonen en het bakpapier en bak de bodem nog 5 minuten.

  4. Klop voor de frangipane de boter met de suiker en het zout goed door elkaar. Voeg het ei toe en roer glad. Meng het amandelmeel en de bloem erdoorheen. Neem de deegbodem uit de oven en laat kort afkoelen terwijl je de peren snijdt. Schil de peren en halveer ze. Verwijder het klokhuis en snijd de peerhelften in plakjes van ca. 0,5 cm dik. Houd de plakjes van iedere peerhelft bij elkaar.

  5. Verdeel de frangipane over de deegbodem en strijk een beetje glad. Spreid telkens de plakjes van een peerhelft van binnen naar buiten uit over de vulling, zodat er een stervormig patroon ontstaat. Aandrukken hoeft niet, tijdens het bakken zakt de peer er vanzelf een beetje in. Zet het geheel in de oven en bak de taart in ca. 40 minuten goudbruin en gaar in de oven. Verlaag eventueel na 25 minuten de oventemperatuur als de taart te donker wordt.

  6. Neem de taart uit de oven en laat hem afkoelen. Bestuif lichtjes met poedersuiker, bestrooi met de amandelen en geef er opgeklopte slagroom bij.

Per portie: 437 kcal | 35 g koolhydraten | 8 g eiwit | 29 g vet

Foto’s: Mitchell van Voorbergen Styling: Alexandra Hereijgers Receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)