Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Crème suisse en amandel

Tartelette met crème suisse en amandel

  • Uitdagend

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zeef 250 g bloem op het werkblad en vorm tot een cirkel. Verdeel 100 g boter in blokjes over het midden en kneed de boter tussen je vingertoppen zacht. Voeg 100 g suiker, een snufje zout en de eieren toe aan de boter en meng goed. Voeg geleidelijk de bloem vanaf de rand toe en kneed het geheel tot een soepel deeg. Kneed niet langer dan noodzakelijk. Verpak het deeg in bakpapier en laat het ca. 45 minuten rusten in de koelkast.

  2. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Verwarm de melk met het vanillestokje, het vanillemerg en de kardemompeulen in een pan en laat ca. 10 minuten trekken. Kluts de eidooiers met 50 g suiker en roer er 25 g bloem doorheen.

  3. Schenk de warme melk geleidelijk al roerend bij het dooiermengsel. Schenk het geheel terug in de pan en breng al roerend aan de kook. Kook ca. 2 minuten op laag vuur en verwijder het vanillestokjeen de kardemompeulen. Laat de crème afgedekt met vershoudfolie afkoelen. 4 Klop de slagroom met 1 el suiker lobbig. Spatel de slagroom voorzichtig door de afgekoelde crème. Schep het geheel in de spuitzak. Leg de spuitzak ca. 30 minuten in de koelkast.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoekige plak (ca. 40×15 cm) van ca. ½ cm dik. Vet een rechthoekige taartvorm (ca. 30×10 cm) in met boter en bestuif hem met bloem. Bekleed de taartvorm met het deeg en snijd overtollig deeg weg.

  5. Bekleed het deeg met bakpapier en verdeel er de bakbonen over. Bak de deegbodem 10-15 minuten in de oven. Neem de taartvorm uit de oven, verwijder het bakpapier met de bakbonen en laat de taartbodem afkoelen. Rooster het amandelschaafsel in een droge pan goudbruin.

  6. Spuit de crème diagonaal in banen op de deegbodem. Strooi er het amandelschaafsel overheen.

Per portie: 457 kcal | 47 g koolhydraten | 11 g eiwit | 25 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)