Bereiding

BBQ’en met een twist. Wat dacht je van vegetarische tempeh- en ananas kebabs? De tempeh breng je op smaak met Umeboshi, een Japanse vrucht die ook wel de Japanse pruim wordt genoemd. Umeboshi-pasta wordt gemaakt van de ingelegde vruchten en gebruikt als een krachtige smaakmaker in de Japanse keuken. Zijn zurighartige smaak combineert perfect met de zoetheid van de ananas.

  1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine en maal het geheel fijn.
  2. Doe de blokjes tempeh in een kom en giet er de marinade overheen. Schep voorzichtig om zodat de blokjes helemaal bedekt zijn met de marinade maar wel heel blijven. Zet ca. 30 minuten in de koelkast om te marineren.
  3. Rijg telkens 2 blokjes tempeh en 2 blokjes ananas om en om aan een spies. Bestrijk de tempeh nogmaals met de marinade uit de kom. Gril de spiesjes rondom goudbruin op een hete barbecue of in een grillpan. Bestrijk eventueel tussendoor nogmaals met de marinade. Strooi voor het serveren de bosui, de koriander en wat chilivlokken over de spiesjes.

Per portie: ca. 132 kcal
11 g eiwit | 4 g vet | 10 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Richard Makin Foto’s: Ant Duncan Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Lottie Covell