Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Tempura van peultjes met couscous en feta

Tempura van peultjes met couscous en feta

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de peultjes schoon. Blancheer ze ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Schep de peultjes uit het water en koel ze af in ijswater. Laat de peultjes goed uitlekken.

  2. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak ondertussen de abrikozen grof. Verhit de olie in een frituurpan of ruime pan tot ca. 160°C. Meng het tempura meel met een snufje zout en 4-6 el ijskoud water tot een glad beslag.

  3. Haal de peultjes door het tempurabeslag en frituur ze in 34 minuten goudbruin en knapperig. Schep de peultjes uit de olie en laat ze even uitlekken op keukenpapier. Giet de couscous af en meng er de abrikozen en de olijfolie doorheen. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel de couscous over borden. Bestrooi de peultjes met wat zout en verdeel ze over de couscous. Verbrokkel de feta eroverheen.

Servies etc.: Dille & Kamille, Lifestyle en Subba, eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)