Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Teriyaki-paddenstoelen slawraps

Teriyaki-paddenstoelen slawraps

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Steffi: "Move over meatlovers! Dit is een vegan gerecht dat je zo doet afkicken van vlees. Het is smaakvol en hartstikke simpel. Een gerecht zonder dierlijke producten dat toch bestaat uit allemaal pure ingrediënten. Zo heb ik het het liefst!"

Bereiding

  1. Kook de quinoa gaar.

  2. Snijd de kastanjechampignons en de shiitakes in plakjes van ongeveer ½ centimeter en doe in een pan met wat olijfolie. Zet op het vuur en snijd ondertussen de paprika en de wortel in kleine stukjes. Voeg toe aan de pan. Stoof alles gaar.

  3. Rasp de gember, pers of hak de knoflook en voeg toe. Voeg een snufje zout toe.

  4. Voeg 4 eetlepels teriyakisaus toe. Roer goed en haal de pan van het vuur.

  5. Vul de buitenste bladeren van de kropjes sla met een laagje quinoa en wat van de champignons. Bewaar de rest van de salade voor een volgende maaltijd.

  6. Werk af met sesamzaadjes en verse koriander. Wie van pikant houdt, kan nog wat gedroogde chilivlokken toevoegen.

anti-inflammatoire stoffen.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)