Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Tex-mex groentefrittata

Tex-mex groentefrittata

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Lekker en snel voor doordeweeks: Tex-mex groentefrittata. Dit heerlijke recept staat binnen 35 minuten op tafel. Ideaal dus, genieten!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lekker en snel voor doordeweeks: Tex-mex groentefrittata. Dit heerlijke recept staat binnen 35 minuten op tafel. Ideaal dus, genieten!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een ovenbestendige koekenpan of een ronde ovenschaal (23 cm Ø) in met olie en bekleed met bakpapier. Verfrommel het bakpapier eerst een beetje, dan kun je het beter vormen.

  2. Verhit 1 el olie in een kleine pan en fruit er de lente-ui zacht in. Voeg de spinazie toe, laat hem slinken en laat het vocht verdampen. Breng op smaak met zout en peper en laat iets afkoelen.

  3. Doe de roomkaas in een kom en klop hem glad. Klop de eieren er een voor een doorheen. Roer er een flinke snuf zout en peper, het ui-spinaziemengsel, de cheddar, de jalapeño’s, de paprika en de koriander doorheen. Schenk het mengsel in de koekenpan of ovenschaal en bak 12-15 minuten in de oven tot de frittata goudbruin en gerezen is. Serveer met chilisaus naar smaak. Lekker met platbrood.

Per portie: 262 kcal | 4 g koolhydraten | 16 g eiwit | 20 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Luis Peral Foodstyling: Adam Bush

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!