Bereiding
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een ovenbestendige koekenpan of een ronde ovenschaal (23 cm Ø) in met olie en bekleed met bakpapier. Verfrommel het bakpapier eerst een beetje, dan kun je het beter vormen.
- Verhit 1 el olie in een kleine pan en fruit er de lente-ui zacht in. Voeg de spinazie toe, laat hem slinken en laat het vocht verdampen. Breng op smaak met zout en peper en laat iets afkoelen.
- Doe de roomkaas in een kom en klop hem glad. Klop de eieren er een voor een doorheen. Roer er een flinke snuf zout en peper, het ui-spinaziemengsel, de cheddar, de jalapeño’s, de paprika en de koriander doorheen. Schenk het mengsel in de koekenpan of ovenschaal en bak 12-15 minuten in de oven tot de frittata goudbruin en gerezen is. Serveer met chilisaus naar smaak. Lekker met platbrood.
Per portie (4): ca. 262 kcal
16 g eiwit | 20 g vet | 4 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Luis Peral Foodstyling: Adam Bush