Thaise kip siam
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Voor de marinade: Hak de rode peper (zonder zaadjes), gember en knoflook fijn. Meng met de rest. Snij de kip in blokjes, doe samen met de marinade in een ziplockzakje en leg 1 uur (of langer) in de koelkast.
Zet alvast de rijst op in kokend water met zout.
Rooster de cashewnoten goudbruin in een hapjespan met een drupje olie. Hou apart.
Verhit een scheut olie in diezelfde hapjespan. Roerbak de kip 2 minuten. Hou apart.
Bak nu op hoog vuur de currypasta 1 minuut. Voeg de wokgroenten toe en roerbak 2 minuten.
Giet kokosmelk, vissaus en limoensap erbij. Kneus de sereh en doe erbij.
Voeg de kip weer toe. Laat onder een deksel 10-15 minuten zachtjes sudderen tot de rijst gaar is. Proef!
Snij intussen de lente-ui in ringetjes en hak de koriander grof.
Serveren: Bestrooi de kip met cashewnoten, lente-ui en koriander. Serveer de rijst erbij.
Giet kokosmelk, vissaus en limoensap erbij. Kneus de sereh en doe erbij.
Voeg de kip weer toe. Laat onder een deksel 10-15 minuten zachtjes sudderen tot de rijst gaar is. Proef!
Snij intussen de lente-ui in ringetjes en hak de koriander grof.
Serveren: Bestrooi de kip met cashewnoten, lente-ui en koriander. Serveer de rijst erbij.