Bereiding

  1. Voor de marinade: Hak de rode peper (zonder zaadjes), gember en knoflook fijn. Meng met de rest. Snij de kip in blokjes, doe samen met de marinade in een ziplockzakje en leg 1 uur (of langer) in de koelkast.
  2. Zet alvast de rijst op in kokend water met zout.
  3. Rooster de cashewnoten goudbruin in een hapjespan met een drupje olie. Hou apart.
  4. Verhit een scheut olie in diezelfde hapjespan. Roerbak de kip 2 minuten. Hou apart.
  5. Bak nu op hoog vuur de currypasta 1 minuut. Voeg de wokgroenten toe en roerbak 2 minuten.
  6. Giet kokosmelk, vissaus en limoensap erbij. Kneus de sereh en doe erbij.
  7. Voeg de kip weer toe. Laat onder een deksel 10-15 minuten zachtjes sudderen tot de rijst gaar is. Proef!
  8. Snij intussen de lente-ui in ringetjes en hak de koriander grof.
  9. Serveren: Bestrooi de kip met cashewnoten, lente-ui en koriander. Serveer de rijst erbij.

TIPS:

  • Die marinade geeft een enorme boost aan de kip, maar bij tijdgebrek: kruid de kip alleen met zout en peper en ga meteen bakken. Zelfs dan is dit gerecht nog lekker.
  • Te pittig? Lepeltje suiker erdoor. Te flauw? Meer limoensap en/of vissaus.
  • Snel groenecurrypasta zelf maken: pureer 3 groene pepers, 1 sereh, 2 sjalotten, 2 eetl gemberrasp, 2 knoflooktenen, 2 theel korianderpoeder, 2 theel komijn, rasp en sap van 1 limoen plus zout. Geen groenecurrypasta in huis maar wel rode? Kan ook.
Wereldgerechten zonder pakjes & zakjes

Uit het boek:

Wereldgerechten zonder pakjes & zakjes
€26,99