Bereiding
- Voor de marinade: Hak de rode peper (zonder zaadjes), gember en knoflook fijn. Meng met de rest. Snij de kip in blokjes, doe samen met de marinade in een ziplockzakje en leg 1 uur (of langer) in de koelkast.
- Zet alvast de rijst op in kokend water met zout.
- Rooster de cashewnoten goudbruin in een hapjespan met een drupje olie. Hou apart.
- Verhit een scheut olie in diezelfde hapjespan. Roerbak de kip 2 minuten. Hou apart.
- Bak nu op hoog vuur de currypasta 1 minuut. Voeg de wokgroenten toe en roerbak 2 minuten.
- Giet kokosmelk, vissaus en limoensap erbij. Kneus de sereh en doe erbij.
- Voeg de kip weer toe. Laat onder een deksel 10-15 minuten zachtjes sudderen tot de rijst gaar is. Proef!
- Snij intussen de lente-ui in ringetjes en hak de koriander grof.
- Serveren: Bestrooi de kip met cashewnoten, lente-ui en koriander. Serveer de rijst erbij.
TIPS:
- Die marinade geeft een enorme boost aan de kip, maar bij tijdgebrek: kruid de kip alleen met zout en peper en ga meteen bakken. Zelfs dan is dit gerecht nog lekker.
- Te pittig? Lepeltje suiker erdoor. Te flauw? Meer limoensap en/of vissaus.
- Snel groenecurrypasta zelf maken: pureer 3 groene pepers, 1 sereh, 2 sjalotten, 2 eetl gemberrasp, 2 knoflooktenen, 2 theel korianderpoeder, 2 theel komijn, rasp en sap van 1 limoen plus zout. Geen groenecurrypasta in huis maar wel rode? Kan ook.
