Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Thaise kip siam

Thaise kip siam

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Thaise Kip Siam is een heerlijk gerecht boordevol smaak! Malse stukjes kip worden gecombineerd met knapperige groenten, een romige kokos-currysaus en geurige kruiden. Een perfecte balans tussen hartig, zoet en pittig – ideaal om te serveren met rijst voor een smaakvolle Thaise maaltijd!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de marinade

Voor de garnering

Thaise Kip Siam is een heerlijk gerecht boordevol smaak! Malse stukjes kip worden gecombineerd met knapperige groenten, een romige kokos-currysaus en geurige kruiden. Een perfecte balans tussen hartig, zoet en pittig – ideaal om te serveren met rijst voor een smaakvolle Thaise maaltijd!
Snel groenecurrypasta zelf maken
Pureer 3 groene pepers, 1 sereh, 2 sjalotten, 2 el gemberrasp, 2 knoflooktenen, 2 tl korianderpoeder, 2 tl komijn, rasp en sap van 1 limoen plus zout. Geen groenecurrypasta in huis maar wel rode? Kan ook.

Bereiding

  1. Hak voor de marinade de rode peper (zonder zaadjes), gember en knoflook fijn. Meng met de rest. Snij de kip in blokjes, doe samen met de marinade in een ziplockzakje en leg 1 uur (of langer) in de koelkast.

  2. Zet alvast de rijst op in kokend water met zout. Rooster de cashewnoten goudbruin in een hapjespan met een drupje olie. Hou apart.

  3. Verhit een scheut olie in diezelfde hapjespan. Roerbak de kip 2 minuten. Hou apart.

  4. Bak nu op hoog vuur de currypasta 1 minuut. Voeg de wokgroenten toe en roerbak 2 minuten.

  5. Giet kokosmelk, vissaus en limoensap erbij. Kneus de sereh en doe erbij. Voeg de kip weer toe. Laat onder een deksel 10-15 minuten zachtjes sudderen tot de rijst gaar is. Proef!

  6. Snij intussen de lente-ui in ringetjes en hak de koriander grof. Bestrooi de kip met cashewnoten, lente-ui en koriander. Serveer de rijst erbij.

Tips
  • Die marinade geeft een enorme boost aan de kip, maar bij tijdgebrek: kruid de kip alleen met zout en peper en ga meteen bakken. Zelfs dan is dit gerecht nog lekker.
  • Te pittig? Lepeltje suiker erdoor. Te flauw? Meer limoensap en/of vissaus.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 / 5.0 (10 stemmen)
Uit het boek

Wereldgerechten zonder pakjes & zakjes

€ 26,99
wereldgerechten zonder pakjes & zakjes
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!