Bereiding

1. Breng voor de sorbet 100 ml water met de suiker, de glucosestroop, het limoensap en het citroengras aan de kook. Laat rustig koken tot de suiker helemaal is opgelost. Neem van het vuur en laat 10 minuten afkoelen. Roer de kokosmelk door de siroop. Zet het geheel afgedekt in de koelkast en laat helemaal afkoelen.

2. Zeef het kokosmengsel en pureer het eventueel met een staafmixer glad. Draai in een ijsmachine volgens de gebruiksaanwijzing een smeuïge sorbet van het mengsel. Schep de sorbet in een bak en zet minstens 4 uur in de vriezer.

3. Doe voor de popcorn de zonnebloemolie in een ruime pan met deksel en voeg de mais korrels toe. Zet op matig vuur tot de mais begint te poppen. Schud de pan tot alle korrels zijn gepoft. Neem van het vuur en laat kort staan. Neem het deksel van de pan.

4. Smelt de kokosolie en roer er het limoensap en de limoenschil doorheen. Giet dit mengsel al schuddend over de popcorn zodat het goed verdeeld is. Strooi direct naar smaak suiker over de popcorn zodat hij aan het vet plakt voordat het gestold is.

5. Schep mooie bollen van de sorbet in glazen en maak af met de popcorn. Lekker met karamelsaus en vers fruit.

*Je kunt glucosestroop online of bij gespecialiseerde bakwinkels kopen. Je kunt het eventueel vervangen door suiker maar de sorbet kan dan korrelig en minder smeuïg worden.

Per portie: ca. 321 kcal
2 g eiwit | 17 g vet | 39 g koolhydraten

Taste the sunshine

Peulvruchten en granen vormen de basis voor duizenden gerechten over de hele wereld. In diverse landen en uiteenlopende keukens. Met de producten van Valle del Sole kook je dus vanuit huis eenvoudig en lekker de wereld rond. Valle del Sole heeft een kleurrijk aanbod aan uiteenlopende peulvruchten en granen. Maar ook mais, kokos melk en zelfs sojastukjes. Ga met dit recept alvast op reis naar Thailand en laat je op de website van Valle del Sole inspireren tot andere culinaire uitstapjes.

Foto’s & receptuur: Willem van Santen