
Thaise kokossorbet met limoen-popcorn
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd
Bereiding
Breng voor de sorbet 100 ml water met de suiker, de glucosestroop, het limoensap en het citroengras aan de kook. Laat rustig koken tot de suiker helemaal is opgelost. Neem van het vuur en laat 10 minuten afkoelen. Roer de kokosmelk door de siroop. Zet het geheel afgedekt in de koelkast en laat helemaal afkoelen.
Zeef het kokosmengsel en pureer het eventueel met een staafmixer glad. Draai in een ijsmachine volgens de gebruiksaanwijzing een smeuĆÆge sorbet van het mengsel. Schep de sorbet in een bak en zet minstens 4 uur in de vriezer.
Doe voor de popcorn de zonnebloemolie in een ruime pan met deksel en voeg de mais korrels toe. Zet op matig vuur tot de mais begint te poppen. Schud de pan tot alle korrels zijn gepoft. Neem van het vuur en laat kort staan. Neem het deksel van de pan.
Smelt de kokosolie en roer er het limoensap en de limoenschil doorheen. Giet dit mengsel al schuddend over de popcorn zodat het goed verdeeld is. Strooi direct naar smaak suiker over de popcorn zodat hij aan het vet plakt voordat het gestold is.
Schep mooie bollen van de sorbet in glazen en maak af met de popcorn. Lekker met karamelsaus en vers fruit.