Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
thailand

Thaise wontonsoep

  • Gemiddeld

  • ca. 4 uur bereidingstijdca. 4 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de sjalotten en halveer ze. Schrap de wortel, was hem en snijd hem in plakken. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Maak 2 lenteuitjes schoon en hak ze in grove stukken. Schil de gember en snijd de helft in plakjes. Breng het kippenkarkas of de kippenbouten aan de kook met 1,5 l water, de sjalot, de wortel, de prei, de stukken lente-ui, de gemberplakjes, de laurierblaadjes en de peperkorrels. Houd hem ca. 3 uur tegen het kookpunt aan. Zeef de bouillon en meet 1,2 l af. Pluk het vlees van het karkas of de bouten en meet 100 g vlees af.

  2. Rasp de overige gember fijn. Maak 3 lenteuitjes schoon en hak ze fijn. Maal de gember, de lente-ui, het kippenvlees, 1½ el vissaus en de oestersaus fijn in de keukenmachine.

  3. Leg de wontonvellen naast elkaar. Leg 1 tl vulling op een wontonvel en maak de zijkanten van het deeg vochtig met een beetje water. Vouw het deeg om de vulling heen, druk de zijkanten van het deeg goed op elkaar.

  4. Doe de bouillon in een pan en breng aan de kook met het citroengras, de kaffirlimoenblaadjes en 1 el sojasaus. Kook ca. 15 minuten op laag vuur. Was de komkommer en snijd hem in dunne reepjes. Maak 2 lente-uitjes schoon en snijd ze schuin in ringen. Snijd de rode pepers in de lengte in en verwijder eventueel de zaadlijsten. Was de rode pepers en snijd ze in ringen. Was de koriander, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes.

  5. Voeg de dumplings aan de bouillon toe en kook ca. 5 minuten tot de dumplings boven komen drijven. Voeg de komkommer, de rode peper en de lente-ui toe en warm even door. Breng op smaak met het limoensap, vissaus en sojasaus. Serveer met de koriander.

© Fotografie: Stephan van Raay / Foodstyling & receptuur: Willem van Santen / Styling: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)