Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
the avocado show

The eggcellent uit The Avocado Show

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

The eggcellent; ei, avocado en perfecte hollandaisesaus in 60 seconden Misschien heb je je nooit eerder gewaagd aan het zelf maken van hollandaisesaus. Een onweerstaanbaar lekkere saus maar hij heet niet voor niets ook wel ‘zenuwensaus’. Met deze truc is het erg makkelijk en ook nog eens in 60 seconden klaar.

Bereiding

  1. Pocheer de eieren of kook ze zacht in 6 minuten.

  2. Snijd de avocado’s doormidden, haal de pit eruit en de schil eraf. Snijd een klein stukje van de onderkant van de helften zodat ze straks steviger blijven staan. Smeer de helften in met wat sushi-azijn. Leg op elk bord twee avocadohelften.

  3. Leg voor de hollandaisesaus het eigeel op de bodem van de beker van je staafmixer, voeg het citroensap, de cayennepeper en peper en zout naar smaak toe. Smelt de boter in een steelpannetje met schenktuit, als je die hebt. Of giet de gesmolten boter in een schenkkannetje.

  4. Zet de staafmixer op het eigeel, zet hem aan en schenk langzaam de hete boter erbij. Trek de staafmixer voorzichtig omhoog terwijl je op en neer beweegt. Je ziet de mooie, volle hollandaisesaus nu vanzelf ontstaan.  Even proeven, misschien wil je er nog wat meer peper, zout en/of citroen bij.

  5. Leg de gepelde of gepocheerde eieren op de vier avocadohelften en schenk op beide eieren ongeveer een eetlepel van de hollandaisesaus. Bestrooi de eieren naar smaak met peper en grof zout. Leg veldsla rondom de avocado’s, eventueel met eetbare bloemetjes en/of daikon cress. Geef er toast bij.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)