Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
tian van wintergroenten

Tian van wintergroenten

  • Eenvoudig

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de drie soorten bieten met een scherp mes of mandoline in dunne plakjes van ca. 5 mm dikte (pas op, ze geven af). Snijd de koolraap en de knolselderij in plakjes van ongeveer gelijke grootte.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Vet een lage braadpan (30 cm Ø) in met een beetje van de boter. Verdeel de groente afwisselend en waaiervormig in cirkels in de pan beginnend met de buitenste rand.
    Verdeel daarbij de knoflook, de tijm en royaal zout en peper gelijkmatig tussen de groenteplakjes.

  3. Verdeel de blokjes boter over de tian, schenk de bouillon eroverheen en dek hem strak af met aluminiumfolie. Bak ca. 45 minuten in de oven tot de groente zacht is. Verwijder het aluminiumfolie, schenk de slagroom over de tian, strooi de parmezaan erover en bak nog ca. 30 minuten verder tot de bovenkant krokant is.

Per portie: 261 kcal | 18 g koolhydraten | 8 g eiwit | 15 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Adam Bush Foto’s: Stuart Ovenden Styling: Morag Farquhar

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)