Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Tiramisu met limoncello

Tiramisu met limoncello

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de mascarpone-lemoncurdroom

Voor de limoncellosiroop

Donna Hay: "Ik ben gek op tiramisu en deze koffievrije hommage aan de Italiaanse klassieker is supersimpel, wordt verlicht door de scherpe citroen, zijdezachte mascarpone en heeft een kleine limoncellokick. Dat is la dolce vita!"
Tip van Donna
Je kunt dit ook zonder de limoncello maken; vervang die in dat geval door citroensap en voeg 2 extra eetlepels suiker toe aan de siroop.

Bereiding

  1. Doe voor de limoncellosiroop het water, citroensap en de suiker in een pannetje op matig vuur en roer tot de suiker oplost. Laat 4 minuten zacht koken, tot de siroop wat inkookt. Laat afkoelen in de koelkast. Roer dan de limoncello erdoor.

  2. Klop voor de mascarpone-lemoncurdroom de mascarpone, slagroom, poedersuiker en vanille in een kom door elkaar, tot er zachte pieken zijn. Marmer de lemoncurd erdoor

  3. Doop 8 lange vingers ongeveer 3 seconden in de limoncellosiroop en verdeel ze over vier bordjes. Verdeel de helft van de mascarpone-lemoncurdroom erover en herhaal de laagjes met de rest van de lange vingers, siroop en room. Bestuif met poedersuiker en dien op.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Too Easy – Donna Hay

€ 32,50
Too easy donna hay