Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Doe de olie in een ovenschaal, zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat hem goed heet worden.
  2. Doe intussen voor het beslag de bloem met het zout in een beslagkom. Roer beetje bij beetje de melk erdoorheen. Voeg de eieren toe en meng alles tot een glad beslag.
  3. Bak de plakjes spek in een droge koekenpan tot ze mooi knapperig zijn. Laat ze even uitlekken op een bordje met keukenpapier. Bak de worstjes in het achtergebleven vet rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet apart. Bak tot slot de spitskool samen met de ui in het vet van de worstjes tot ze goudbruine randjes beginnen te krijgen. Schep de mosterd erdoor.
  4. Haal de ovenschaal uit de oven. Let even goed op, de schaal en de olie zijn natuurlijk echt flink heet geworden. Schep de helft van de voorbereide ingrediënten (worstjes, spek, ui en spitskool) in de ovenschaal. Schenk het beslag erover en leg er dan de rest van de ingrediënten in. Zet de ovenschaal terug in de oven en bak 20-25 minuten tot het beslag goudbruin en gaar is. Het beslag gaat in de oven rijzen, let er dus op dat je de ovenschaal in het midden of nog iets lager zet. Serveer direct uit de oven, de toad in the hole is het lekkerste wanneer hij nog warm is.

Per portie: ca. 502 kcal
30 g eiwit | 30 g vet | 26 g koolhydraten

Dit recept van Uit Paulines Keuken deelden we in Foodies Snelle successen. Lees hier meer over Pauline en Annika van Uit Paulines Keuken!

Receptuur en fotografie: Marianne Snel