Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
toast met biet, gegrilde venkel en gepocheerd ei

Toast met biet, gegrilde venkel en gepocheerd ei

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Lekker gerecht voor de paaslunch of voor al die andere dagen dat je uit wilt pakken om 12.00 uur 's middags.

Bereiding

  1. Breng een pan met water en de wittewijnazijn aan de kook. Doe de rode bieten, de geitenkaas, de honing en een snuf zout en peper in een kom en pureer met een staafmixer tot een gladde spread. Zet apart.

  2. Verwarm een droge koekenpan op middelhoog vuur. Snijd de bovenste takken van de venkel en snij d de venkel in dunne plakken. Bestrijk de venkel rondom met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Gril de venkel ca. 5 minuten aan beide zijden in de pan tot hij licht goudbruin kleurt. Leg de venkel apart.

  3. Breek 1 ei voorzichtig boven een koffiekopje. Zet het vuur onder de pan met water laag. Maak met een houten lepel een draaikolk in het water en giet het ei voorzichtig in het midden van de draaikolk. Pocheer het ei ca. 3 minuten in het water en schep het er dan voorzichtig met een schuimspaan uit. Herhaal met het tweede ei.

  4. Rooster ondertussen het brood in een broodrooster of in een droge koekenpan. Besmeer het brood met de bietenspread en beleg met de rucola, de gegrilde venkel, het gepocheerde ei en de pecannoten. Breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)