Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Toast met gestoofde prei en parmezaan

Toast met gestoofde prei en parmezaan

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Een toast beleg je misschien niet zo snel met gestoofde prei, maar probeer dit recept eens. Het is verrassend lekker als lunch!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Een toast beleg je misschien niet zo snel met gestoofde prei, maar probeer dit recept eens. Het is verrassend lekker als lunch!

Bereiding

  1. Snijd zowel het witte als het groene deel van de prei in dunne ringen. Smelt de boter in een kleine pan op laag vuur en bak de prei er ca. 10 minuten in tot hij boterzacht is. Laat afkoelen tot de boter weer hard is.

  2. Rooster de plakjes stokbrood in een koekenpan of in de oven. Lepel de prei op het brood en rasp er een flinke laag parmezaan overheen. Rooster de broodjes onder de grill tot de parmezaan bruin is en serveer warm.

Per portie: 687 kcal | 54 g koolhydraten | 31 g eiwit | 38 g vet

Receptuur: Lulu Grimes Fotografie: Danielle Wood Styling: Luis Peral Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

3 / 5.0 (2 stemmen)