Bereiding

Al slaan ze in Spanje vaak het ontbijt over, dit recept is wel op de Spaanse keuken geïnspireerd. Wanneer je weet dat je ‘s ochtends ontbitj met deze toast met merguezworstjes en geroosterde paprika, kan je niet anders dan met het goede been uit bed stappen. Kun je geen merguezworstjes vinden? Gebruik dan verse worst of saucijsjes.

  1. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak er de worstjes 8-10 minuten in tot ze bruin en gaar zijn. Snijd de worstjes in stukken.
  2. Meng de ingrediënten voor de yoghurtspread en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spread over het brood. Verdeel de rucola, de geroosterde paprika en de worst eroverheen. Bedruppel met 2 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Per portie: ca. 519 kcal
33 g eiwit | 20 g vet | 49 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sabrina Ghayour Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Sal Henley