Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Tofu-souvlaki met zelfgemaakte tzatziki

Tofu-souvlaki met zelfgemaakte tzatziki

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Voor de tofu-souvlaki

Voor de tzatziki

Benodigdheden

Serveer met

Lenna Omrani: "Dit recept neemt me helemaal terug naar de warme Griekse zomerdagen met de pittoreske dorpjes, zonovergoten stranden en levendige markten. Het uitdenken van deze plantaardige variant was onwijs leuk en uiteindelijk vond ik het perfecte recept!"

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ⁰C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Meng in een kom de tofu, de olijfolie, het citroensap, de oregano, het knoflook- en paprikapoeder en de kipkruiden en maizena goed door elkaar. Verdeel daarna over de bakplaat.

  3. Bak de tofu in 20-25 minuten krokant en goudbruin in de oven. Schep halverwege om.

  4. Maak intussen de tzatziki. Leg de komkommerrasp op een schone theedoek en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.

  5. Schep de plantaardige yoghurt in een kom en voeg de komkommer, knoflook, dille en munt toe.

  6. Voeg als laatste de appelazijn, het citroensap, zout en peper en wat olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar.

  7. Haal de tofu uit de oven en rijg de stukken op de prikkers. Serveer de tofu-souvlaki met de vegan tzatziki.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)