Tofu-souvlaki met zelfgemaakte tzatziki
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ⁰C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng in een kom de tofu, de olijfolie, het citroensap, de oregano, het knoflook- en paprikapoeder en de kipkruiden en maizena goed door elkaar. Verdeel daarna over de bakplaat.
Bak de tofu in 20-25 minuten krokant en goudbruin in de oven. Schep halverwege om.
Maak intussen de tzatziki. Leg de komkommerrasp op een schone theedoek en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.
Schep de plantaardige yoghurt in een kom en voeg de komkommer, knoflook, dille en munt toe.
Voeg als laatste de appelazijn, het citroensap, zout en peper en wat olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar.
Haal de tofu uit de oven en rijg de stukken op de prikkers. Serveer de tofu-souvlaki met de vegan tzatziki.