Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
recepten met tofu van onze foodies friends

Tofusaté met noodlesalade

  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Giet de tofu af. Pak een paar vellen keukenpapier of een schone droge theedoek. Omwikkel de tofu hiermee en leg er een zwaar bord op om de tofu goed te laten uitlekken.

  2. Snijd intussen de knoflook fijn en meng hem met de kokosolie, de sojasaus, de bruine suiker, het gemberpoeder, de witte peper en de chilivlokken voor de marinade.

  3. Snijd de tofu in blokken van 3×3 centimeter. Leg de blokjes in de marinade en laat 15 minuten intrekken. Rij g de tofublokjes op satéprikkers.

  4. Week voor de noodlesalade de noodles enkele minuten. Giet de noodles af en spoel af met koud water. Pers de limoen uit en verdeel over de noodles. Ris de blaadjes van de munttakjes en snijd de blaadjes grof. Snij d de koriander grof en meng de munt en koriander door de noodles. Meng vervolgens de overige ingrediënten behalve de pinda’s door de salade.

  5. Zet een grillplaat of koekenpan op middelhoog vuur. Bak de stokjes in enkele minuten aan beide zijden gaar. Snij d voor de satésaus de knoflook fijn en doe alle ingrediënten in een steelpan. Verwarm de saus op laag vuur. Hak de pinda’s grof en strooi over de salade. Serveer de tofusaté met de noodlesalade en de satésaus.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)