Tomaat gevuld met artisjok en peterselie
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Hak de pijnboompitten fijn. Snijd de korst van het brood en hak het brood fijn. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak er het broodkruim en de pijnboompitten goudbruin in. Laat afkoelen op keukenpapier.
Snijd de bovenkant van de tomaten en hol ze uit. Was de peterselie, schud hem goed droog en hak de peterselie fijn. Pel en snipper de knoflook. Laat de artisjokken uitlekken en hak ze grof. Meng de artisjokken met de peterselie, de knoflook, het citroensap en 1 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Vul de tomaten met het artisjokkenmengsel.
Pak de tomaten in aluminiumfolie in. Rooster de tomaten ca. 15 minuten op de barbecue. Bestrooi met het gebakken broodkruim.