Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
big green egg

Tomahawk van geitenbok met koolzaadolie en aardappelsalade

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bereid de Big Green Egg voor voor indirecte hitte. Steek de kolen aan en plaats de convEGGtor en het rvs-rooster. Laat de temperatuur oplopen tot ca. 160°C. Maak het hooi nat en verdeel het over een ovenschaal. Was de aardappels en leg ze in het hooi. Bestrooi met wat zout. Pof de aardappels in ca. 1 uur gaar in de Big Green Egg.

  2. Neem de aardappels uit de Big Green Egg en laat ze afkoelen. Meng voor de hooimayonaise het nog warme hooi met 350 ml olie en laat ca. 10 minuten trekken. Zeef de olie. Draai in een blender het ei met de mosterd, de azijn en wat zout en peper glad. Voeg al draaiend geleidelijk de hooi-olie toe. Draai het geheel tot een gladde mayonaise.

  3. Snijd de aardappels in blokjes en meng ze met de doperwtjes en de sjalot. Meng er zoveel mayonaise doorheen dat het een smeuïg geheel is. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Neem het rvs-rooster en de convEGGtor uit de Big Green Egg. Plaats het gietijzeren grillrooster. Laat de temperatuur oplopen tot ca. 250°C.

  5. Bestrijk de tomahawks met 1 el van de aromatische olie en bestrooi met zout en peper. Gril het vlees 3-4 minuten per zijde in de Big Green Egg. Meng intussen de geplukte bloemen met de rest van de aromatische olie.

  6. Neem het vlees uit de Big Green Egg en bestrijk het direct met de bloemenolie. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat ca. 4 minuten rusten. Serveer met de aardappelsalade

Foto’s en foodstyling: Willem van Santen Receptuur: Nel Schellekens

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)