Tomatenbulgur met kruidenolie
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Hak de zongedroogde tomaten zeer fijn. Verwarm in een steelpan de olijfolie met het korianderzaad, het venkelzaad en de kurkuma tot het gaat geuren. Laat afkoelen.
Snijd het vel van de tomaten kruislings in. Dompel de tomaten ca. 10 seconden onder in kokend water. Koel de tomaten af in koud water en pel ze. Snijd de ontvelde tomaten in blokjes. Verwijder de zaadlijsten.
Giet de bulgur af en laat afkoelen. Meng
de tomaten, de zongedroogde tomaten en de specerijenolie door de bulgur. Breng op smaak met zout, peper en het citroensap.Verkruimel de feta. Was het basilicum en hak het grof. Maak de lente-uitjes schoon en hak ze in dunne ringen. Meng de feta en het basilicum door de bulgur. Strooi de lente-ui over de bulgur.