Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Tomatenchutney

Tomatenchutney

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten in een grote pan en breng aan de kook. Kook ca. 45 minuten op middelhoog vuur tot de tomaten helemaal
    uiteenvallen. Zet het vuur hoger en kook nog ca. 20 minuten tot er een jam-achtige substantie ontstaat. Roer regelmatig zodat het mengsel niet aanbrandt.

  2. Schenk de hete chutney in de potten en zet het deksel erop. Laat afkoelen. Bewaar de chutney tot 3 maanden op een koele, donkere plek. Na openen is de chutney nog 1 maand houdbaar in de koelkast. Lekker op een toastje met kaas.

Per portie: 34 kcal | 7 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Rosie Reynolds

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)