Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Tomatengazpacho met gin

Tomatengazpacho met gin

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 24 uur wachttijdca. 24 u. wachttijd

Een tros vol rijpe tomaten en het is direct zomer in je keuken. Met deze knalrode vrucht, of ‘ie nu uit eigen tuin komt of uit de winkel, maak je de lekkerste gerechten zoals deze tomatengazpacho met gin.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Voor de gazpacho

Benodigdheden

  • blender
  • staafmixer
Een tros vol rijpe tomaten en het is direct zomer in je keuken. Met deze knalrode vrucht, of ‘ie nu uit eigen tuin komt of uit de winkel, maak je de lekkerste gerechten zoals deze tomatengazpacho met gin.

Bereiding

  1. Doe voor de gazpacho alle ingrediënten in een blender en pureer tot een gladde soep. Zet afgedekt 1 nacht in de koelkast.

  2. Meng de gazpacho voor het serveren goed door en breng indien nodig op smaak met wat zout en azijn. Verdeel over glazen of kommen en maak af met wat blokjes brood, olijfolie, tomaatjes, komkommer en cress.

Per portie (6): 167 kcal | 20 g koolhydraten | 4 g eiwit | 1 g vet

Foto en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!