Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Tomatensalade met barbecuebavette, rode ui en feta

Tomatensalade met barbecuebavette

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Deze zomerse salade combineert frisse tomaten met smeuïge, gegrilde bavette van de barbecue. Samen met rode ui en romige feta vormt het een lichte, maar smaakvolle maaltijd of je serveert hem als het perfecte bijgerecht voor bij de barbecue.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
8

Ingrediënten

Voor de dressing

Deze zomerse salade combineert frisse tomaten met smeuïge, gegrilde bavette van de barbecue. Samen met rode ui en romige feta vormt het een lichte, maar smaakvolle maaltijd of je serveert hem als het perfecte bijgerecht voor bij de barbecue.
Wist je dat?
De bavette, ook wel bekend als flank steak, is een vrij plat en langwerpig stuk vlees uit de vang of de flank van een rund. Dit vlees heeft vaak een wat grove structuur en is gemarmerd.

Bereiding

  1. Klop voor de dressing de azijn, de olie, het nigellazaad en de lente-ui door elkaar. Houd apart.

  2. Snijd de tomaten in plakjes, verdeel over een grote serveerschaal en bestrooi met wat zout. Besprenkel met het grootste deel van de olie en houd apart.

  3. Verhit een barbecue of een grillpan hoog en bestrooi de bavette met zout en peper. Bak 2-3 minuten per zijde, tot hij geblakerd is, maar vanbinnen nog rare.

  4. Leg de bavette op een warm bord en laat rusten. Besprenkel de ui met de rest van de olie en gril ze tot ze geblakerd zijn. Verdeel de uien in ringen en houd apart.

  5. Snijd de bavette in plakjes en verdeel over de tomaat. Besprenkel met het vocht van de bavette op het bord.

  6. Bestrooi met de artisjok en de ui, gevolgd door de feta en de bieslook. Besprenkel met de dressing en serveer.

Per portie: 253 kcal | 6 g koolhydraten | 19 g eiwit | 16 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Tom Kerridge Fotografie: Tara Fisher Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Ellie Jarvis

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!