
Tomatensalade met barbecuebavette
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Deze zomerse salade combineert frisse tomaten met smeuïge, gegrilde bavette van de barbecue. Samen met rode ui en romige feta vormt het een lichte, maar smaakvolle maaltijd of je serveert hem als het perfecte bijgerecht voor bij de barbecue.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Klop voor de dressing de azijn, de olie, het nigellazaad en de lente-ui door elkaar. Houd apart.
Snijd de tomaten in plakjes, verdeel over een grote serveerschaal en bestrooi met wat zout. Besprenkel met het grootste deel van de olie en houd apart.
Verhit een barbecue of een grillpan hoog en bestrooi de bavette met zout en peper. Bak 2-3 minuten per zijde, tot hij geblakerd is, maar vanbinnen nog rare.
Leg de bavette op een warm bord en laat rusten. Besprenkel de ui met de rest van de olie en gril ze tot ze geblakerd zijn. Verdeel de uien in ringen en houd apart.
Snijd de bavette in plakjes en verdeel over de tomaat. Besprenkel met het vocht van de bavette op het bord.
Bestrooi met de artisjok en de ui, gevolgd door de feta en de bieslook. Besprenkel met de dressing en serveer.









