Tomatensalade met pinda-chilidressing
Gemiddeld
20 minuten wachttijd20 min. wachttijd
Advertentie
Een aparte en krachtige tomatensalade, die gegarandeerd bij iedereen in de smaak valt. Verwijder de pitten en zaadlijsten van de Spaanse peper voor een mildere versie en wees niet te zuinig met de pinda’s.
Bereiding
Snijd de tomaten in vrij grote stukken. Pel de sjalotjes en snijd ze in dunne plakjes. Leg ze in een kom en zet apart.
Pel de knoflook en hak hem fijn. Hak de Spaanse peper fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en Spaanse peper. Haal van het vuur en voeg pindakaas, limoen, zout en kokossuiker toe en roer door. Laat afkoelen.
Giet de dressing over de tomaten, meng goed en breng indien nodig op smaak met meer zout. Leg de salade op een schotel en bestrooi rijkelijk met gehakte pinda’s, gefrituurde sjalotjes en koriander.
Uit het boek