Tomatensalade met pinda-chilidressing
Gemiddeld4 personen20 minuten wachten
Een aparte en krachtige tomatensalade, die gegarandeerd bij iedereen in de smaak valt. Verwijder de pitten en zaadlijsten van de Spaanse peper voor een mildere versie en wees niet te zuinig met de pinda’s.
Ingrediënten
- 500 g tomaten
- 2 sjalotjes
- VOOR DE DRESSING
- 1 teentje knoflook
- 1 rode Spaanse peper
- 1 groene Spaanse peper
- 2 el neutrale olie
- 1 el pindakaas
- sap van ½ limoen
- 1 tl Himalayazout
- 1½ el kokossuiker
- VOOR DE TOPPING
- 30 g gehakte pinda’s
- gefrituurde sjalotjes
- een handvol gehakte koriander
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Snijd de tomaten in vrij grote stukken. Pel de sjalotjes en snijd ze in dunne plakjes. Leg ze in een kom en zet apart.
- Pel de knoflook en hak hem fijn. Hak de Spaanse peper fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en Spaanse peper. Haal van het vuur en voeg pindakaas, limoen, zout en kokossuiker toe en roer door. Laat afkoelen.
- Giet de dressing over de tomaten, meng goed en breng indien nodig op smaak met meer zout. Leg de salade op een schotel en bestrooi rijkelijk met gehakte pinda’s, gefrituurde sjalotjes en koriander.

Recept uit het boek
Vegan street food