Tong met garnalensaus
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Pel en snipper de sjalotten. Was de tijm en schud hem goed droog. Verhit 1 el boter in een pan en fruit er de sjalotten ca. 2 minuten in. Voeg de tijm toe en blus af met de witte wijn. Breng aan de kook en kook de wijn tot ca. 1⁄3 in.
2. Dep intussen de tongen goed droog. Bestrooi de tongen met zout en peper en wentel ze in de bloem. Verhit 2 el boter in een ruime pan met antiaanbaklaag en bak er 4 tongen ca. 3 minuten aan beide zijden in. Herhaal met 2 el boter en de overige tongen. Houd de gebakken tongen warm.
3. Snijd de bieslook fijn. Neem de saus van het vuur en zeef hem. Doe de saus terug in de pan en roer er de crème fraîche doorheen. Klop er 75 g boter in blokjes doorheen. Verwarm de saus op laag vuur maar laat hem niet koken. Voeg de garnalen en de bieslook toe. Breng de saus op smaak met zout en peper. Serveer de vis met de saus. Lekker met gekookte aardappels.
40 g eiwit | 31 g vet | 7 g koolhydraten