
Tonijntostada’s
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Crunchy maistortilla’s, boterzachte avocado en ultraverse tonijn en het is meteen zomer. Zorg dat je écht goede tonijn van de visboer gebruikt, dan is dit hapje echt een feestje.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit een dun laagje olie in een koekenpan tot het heet is en frituur de tortilla’s 1-2 minuten erin, tot ze goudkleurig en krokant zijn. Draai halverwege om en laat de tostada’s uitlekken op keukenpapier.
Doe de tonijn in een kom en roer de sesamolie, de sojasaus, het limoensap en de gember voorzichtig erdoorheen. Spatel het sesamzaad, de lente-ui en het zeewier erdoorheen.
Proef de tonijn en breng zo nodig op smaak met meer limoen, sojasaus of sesamolie. Verdeel over de tostada’s samen met de avocado en de koriandercress.
Leg naar wens de jalapeñopeper erop en bestrooi eventueel met extra sesamzaad.









