Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Gefrituurde maïstortilla's met avocado, tonijn en jalapeño

Tonijntostada’s

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Crunchy maistortilla’s, boterzachte avocado en ultraverse tonijn en het is meteen zomer. Zorg dat je écht goede tonijn van de visboer gebruikt, dan is dit hapje echt een feestje.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Crunchy maistortilla’s, boterzachte avocado en ultraverse tonijn en het is meteen zomer. Zorg dat je écht goede tonijn van de visboer gebruikt, dan is dit hapje echt een feestje.
Tostada
Een tostada is een knapperige, gefrituurde maïstortilla en zie je vaker terugkomen in het brede scala van Mexicaanse gerechten.

Bereiding

  1. Verhit een dun laagje olie in een koekenpan tot het heet is en frituur de tortilla’s 1-2 minuten erin, tot ze goudkleurig en krokant zijn. Draai halverwege om en laat de tostada’s uitlekken op keukenpapier.

  2. Doe de tonijn in een kom en roer de sesamolie, de sojasaus, het limoensap en de gember voorzichtig erdoorheen. Spatel het sesamzaad, de lente-ui en het zeewier erdoorheen.

  3. Proef de tonijn en breng zo nodig op smaak met meer limoen, sojasaus of sesamolie. Verdeel over de tostada’s samen met de avocado en de koriandercress.

  4. Leg naar wens de jalapeñopeper erop en bestrooi eventueel met extra sesamzaad.

Per portie: 586 kcal | 50 g koolhydraten | 41 g eiwit | 22 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Max Robinson Foodstyling: Nicola Roberts

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!