Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Torta de mil hojas

Torta de mil hojas

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • 15 minuten wachttijd15 min. wachttijd

Ingrediënten

Ofwel: taart van duizend lagen. En dat zien we zeker terug in dit Latijns-Amerikaans gebak! Het lijkt misschien een werk, maar uiteindelijk is het een kwestie van laag op laag en ben je er zo!

Bereiding

  1. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C).  Laat het bladerdeeg rustig ontdooien. Rol elk plakje afzonderlijk wat dunner uit tot een vierkant van ca. 20×20 cm. Verdeel het deeg over de bakplaten en prik het in met een vork.

  2. Bak het bladerdeeg in ca. 15 minuten krokant in de oven. Je hebt nu 6 plakjes gebakken deeg. Rooster de walnoten in een droge pan tot ze beginnen te geuren en hak ze fijn.

  3. Leg 1 plakje bladerdeeg op een schaal en bestrijk met 2 el dulce de leche. Bestrooi met wat walnoten en herhaal met nog 4 plakken deeg. Bestrijk de laatste ook met dulce de leche. Verkruimel de laatste plak bladerdeeg en strooi over de taart.

Per portie (6): 463 kcal | 55 g koolhydraten | 10 g eiwit | 22 g vet

Receptuur en fotografie: Willen van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)