Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Tortilla-ovenschotel met bonen, pepers en avocado

Tortilla-ovenschotel met bonen, pepers en avocado

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor erbij

Bereiding

  1. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook er in ca. 3 minuten glazig in. Voeg de specerijen en de bonen toe en bak nog 1 minuut. Meng de kerstomaten erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).

  2. Verdeel het bonenmengsel over de tortilla’s en vouw ze dubbel. Zet de tortilla’s rechtop met de open kant naar boven in een ovenschaal waar ze precies allemaal in passen. Bak het geheel ca. 25 minuten in de oven tot de tortilla’s lekker krokant zijn.

  3. Serveer het geheel in de ovenschaal en geef er de avocado, limoen, koriander en ingemaakte pepers bij.

Per portie: 493 kcal | 59 g koolhydraten | 14 g eiwit | 20 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!