Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Tortilla’s met gepofte bieten, yoghurt en mosterd

Tortilla’s met gepofte bieten, yoghurt en mosterd

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Was de bieten. Druppel er 3 el olijfolie over en bestrooi ze met zout, peper en het venkelzaad. Verpak elke biet in een stuk  aluminiumfolie en leg de bieten in een ovenschaal. Pof de bieten in ca. 1 uur gaar in de oven.

  2. Pel de rode ui en snijd hem in partjes. Meng de yoghurt met de 2 soorten mosterd. Was de dille,  schud hem droog en hak hem grof. Was de rucola of veldsla in ruim koud water en laat goed uitlekken.

  3. Neem de bieten uit de oven en laat ca. 15 minuten afkoelen. Gril de tortilla’s ca. 10  seconden per zijde in een hete grillpan. Pak de bieten uit en snijd ze grof.

  4. Verdeel de bieten over de tortilla’s en verdeel de yoghurt erover. Maak af met de rucola of veldsla, de ui, de dille en de  chiliflakes. Druppel er wat olijfolie over en bestrooi met grof zeezout.

Foto's: Eddy Haitjema Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: &Klevering (klevering.nl), eigen collectie.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)