Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Toscaanse bonen in tomatensaus

Toscaanse bonen in tomatensaus

In samenwerking met Mutti
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 35 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Giet de geweekte bonen af doe ze samen met de bouillon, de bol knoflook, de hele salieblaad- jes en de sjalot in een pan. Breng aan de kook
    en laat op middelhoog vuur in 45-50 minuten gaarkoken. Giet de bonen af en vang hierbij het kookvocht op. Verwijder de bol knoflook, de sjalot en de salie.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Verwarm de olie in een ovenbestendige stoofpan. Bak hierin de geperste teentjes knoflook en de fijngesneden salie licht aan, zonder dat het bruin wordt. Voeg de bonen en 100 ml van het kookvocht toe. Schenk de passata erbij en roer even door elkaar. Leg de braadworstjes erop. Doe het deksel op de pan, zet in oven en laat ca. 25 minuten garen.

  3. Neem het deksel van de pan en laat nog ca. 10 minuten indikken. Serveer de bonen met knapperig brood.

Per portie: | 38 g koolhydraten | 22 g eiwit | 36 g vet

Receptuur, styling en foodstyling: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)