Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Toscaanse kip met bloemkool-aardappel- puree

Toscaanse kip met bloemkool-aardappelpuree

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 45 min. bereidingstijd

Neem je favoriete ingrediënten uit de Italiaanse keuken en maak er dit feestmaal mee. Van deze Toscaanse kip met bloemkool-aardappelpuree blijf je opscheppen!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Neem je favoriete ingrediënten uit de Italiaanse keuken en maak er dit feestmaal mee. Van deze Toscaanse kip met bloemkool-aardappelpuree blijf je opscheppen!

Bereiding

  1. Snijd de pancetta in reepjes. Was de rozemarijn, schud hem droog, ris de naaldjes van de takjes en hak de naaldjes fijn. Pel en snipper de uien. Pel de knoflook en druk hem fijn.

  2. Snijd de kipfilet met huid van het bot. Dep eventueel het vlees droog. Breng op smaak met zout en peper. Wentel de kip in de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een grote pan. Bak er de kip 2-3 minuten per zijde in en neem uit de pan.

  3. Bak de pancetta in het hete bakvet. Bak de rozemarijn, het venkelzaad, de ui en de knoflook al roerend ca. 3 minuten mee. Blus af met de wijn en de balsamico en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Voeg de gepelde tomaten met sap toe. Kook het geheel onafgedekt ca. 20 minuten op middelhoog vuur. Druk de tomaten wat kleiner. Was de cherrytomaten en halveer ze. Voeg ze ca. 5 minuten voor het einde van de kooktijd toe. Laat meegaren.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Maak intussen de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Schil de aardappels, was ze en snijd ze klein. Breng de tomatensaus op smaak met zout, peper en suiker en schenk hem in de ovenschaal. Voeg de kip toe aan de saus en gaar 25-30 minuten in de oven.

  5. Kook de aardappels en de bloemkool afgedekt 15-20 minuten in water met wat zout. Giet af. Voeg de melk en de boter toe en stamp grof. Breng op smaak met zout en nootmuskaat. Dien de kipfilet op met de bloemkool-aardappelpuree.

Per portie: 670 kcal | 41 g koolhydraten | 49 g eiwit | 30 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)