Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Toscaanse kip met bloemkool-aardappel- puree

Toscaanse kip met bloemkool-aardappelpuree

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de pancetta in reepjes. Was de rozemarijn, schud hem droog, ris de naaldjes van de takjes en hak de naaldjes fijn. Pel en snipper de uien. Pel de knoflook en druk hem fijn.

  2. Snijd de kipfilet met huid van het bot. Dep eventueel het vlees droog. Breng op smaak met zout en peper. Wentel de kip in de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een grote pan. Bak er de kip 2-3 minuten per zijde in en neem uit de pan.

  3. Bak de pancetta in het hete bakvet. Bak de rozemarijn, het venkelzaad, de ui en de knoflook al roerend ca. 3 minuten mee. Blus af met de wijn en de balsamico en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Voeg de gepelde tomaten met sap toe. Kook het geheel onafgedekt ca. 20 minuten op middelhoog vuur. Druk de tomaten wat kleiner. Was de cherrytomaten en halveer ze. Voeg ze ca. 5 minuten voor het einde van de kooktijd toe. Laat meegaren.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Maak intussen de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Schil de aardappels, was ze en snijd ze klein. Breng de tomatensaus op smaak met zout, peper en suiker en schenk hem in de ovenschaal. Voeg de kip toe aan de saus en gaar 25-30 minuten in de oven.

  5. Kook de aardappels en de bloemkool afgedekt 15-20 minuten in water met wat zout. Giet af. Voeg de melk en de boter toe en stamp grof. Breng op smaak met zout en nootmuskaat. Dien de kipfilet op met de bloemkool-aardappelpuree.

Per portie: 670 kcal | 41 g koolhydraten | 49 g eiwit | 30 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)