Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Toscaanse ribollita

Toscaanse ribollita

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Aantal personen
6

Ingrediënten

Nergens kun je zo goed van de nazomer genieten als in Toscane; de oranjegele zon, de donkergroene cipressen, de glooiende gouden heuvels… en natuurlijk dit Toscaanse menu.
* Het is belangrijk om oud brood te gebruiken voor dit recept; tijdens het garen neemt het brood wat van het vocht op, waardoor het heerlijk mals wordt. Als het brood te vers is, wordt het papperig.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote steelpan of hittebestendige ovenschaal op middelhoog vuur en bak de ui, de bleekselderij, de wortel en een snuf zout er in ca. 15 minuten zacht in. Voeg de knoflook en de chilivlokken toe en bak nog ca. 1 minuut.

  2. Roer het rozemarijntakje, de tomatenblokjes, de bouillon, de bonen en de parmezaankorst erdoorheen en breng zachtjes aan de kook. Voeg de cavolo nero toe en laat afgedekt ca. 10 minuten koken. Roer het brood erdoorheen en laat nog een paar minuten koken. Voeg de azijn toe en breng op smaak met zout en peper. Lepel de ribollita in kommen, besprenkel met wat extra olie en bestrooi met basilicumblaadjes en geraspte parmezaan.

Per portie: 196 kcal | 24 g koolhydraten | 10 g eiwit | 5 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Esther Clark Fotografie: Yuki Sugiura Styling: Wei Tang Foodstyling: Esther Clark

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)