Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Tosti van rozijnenbrood

Tosti van rozijnenbrood met Appenzeller® en rode-uiencompote

In samenwerking met Appenzeller®
  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor de uiencompote

Appenzeller®-kaas, gebakken peer en rode-uiencompote, dat is de upgrade waar een tosti om vraagt tijdens de feestdagen.

Bereiding

  1. 1. Verhit voor de uiencompote de boter met de olie in een grote pan met dikke bodem. Fruit er de uien op laag vuur ca. 20 minuten in tot ze zacht zijn maar laat ze niet bruin worden. Voeg de tijm, de rozemarijn en de suiker toe en laat het geheel 1 minuut karamelliseren. Blus af met de rode wijn en de rodewijnazijn en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel op zacht vuur inkoken

  2. 2. Verwarm een klontje boter in een koekenpan of grillpan en bak er de peer in 1 minuut rondom bruin in. Bestrijk 2 sneetjes rozijnenbrood met de compote. Beleg met de Appenzeller® en de gebakken peer en leg er de overige sneetjes op.

  3. 3. Verwarm een klontje boter in een koekenpan en bak er de tosti’s aan beide kanten in tot ze mooi geroosterd zijn en de kaas goed gesmolten is. Bestrooi de tosti’s met het amandelschaafsel.

Per portie: 805 kcal | 96 g koolhydraten | 20 g eiwit | 31 g vet

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)