Bereiding

1. Verhit voor de uiencompote de boter met de olie in een grote pan met dikke bodem. Fruit er de uien op laag vuur ca. 20 minuten in tot ze zacht zijn maar laat ze niet bruin worden. Voeg de tijm, de rozemarijn en de suiker toe en laat het geheel 1 minuut karamelliseren. Blus af met de rode wijn en de rodewijnazijn en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel op zacht vuur inkoken
tot het stroperig wordt. Laat de compote helemaal afkoelen.

2. Verwarm een klontje boter in een koekenpan of grillpan en bak er de peer in 1 minuut rondom bruin in. Bestrijk 2 sneetjes rozijnenbrood met de compote. Beleg met de Appenzeller® en de gebakken peer en leg er de overige sneetjes op.

3. Verwarm een klontje boter in een koekenpan en bak er de tosti’s aan beide kanten in tot ze mooi geroosterd zijn en de kaas goed gesmolten is. Bestrooi de tosti’s met het amandelschaafsel.

Per portie: ca. 805 kcal
20 g eiwit | 31 g vet | 96 g koolhydraten

Het geheim van Appenzeller ®

Appenzell is een regio in het noordoosten van Zwitserland, die genesteld ligt tussen het Säntis-massief en het Bodenmeer. Het is de streek van de Appenzeller®-kaas. Ontmoet je de mannen en vrouwen die deze kaas maken, die de traditie en cultuur groot houden, die houden van de groene, weidse landschappen, de alpenweiden, de natuur en gezonde dieren, de mensen die houden van grondig werk? Dan delen ze met alle plezier een stuk stevige Appenzeller® met jou. Het recept van de Sulz zullen ze echter nooit prijsgeven. Want het is net de pekel waarmee de Appenzeller® wordt gerijpt, die hem zo uniek maakt. Al 700 jaar lang.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen