Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Traag gegaarde witte-wijnkip

Traag gegaarde wittewijnkip met knoflook en dragon

  • Eenvoudig

  • 5 minuten bereidingstijd5 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur en 25 minuten wachttijdca. 1 u. en 25 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Deze traag gegaarde wittewijnkip met knoflook en dragon van Donal Skehin ziet er indrukwekkend uit, maar staat snel en makkelijk op tafel.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C).

  2. Verwarm de olie in een grote stoofpan op matig hoog vuur. Bestrooi de kippenpoten rondom met peper en zout, braad ze bruin aan, haal ze uit de pan en zet ze apart.

  3. Doe de uiringen in de stoofpan en fruit ze 10 minuten op laag vuur tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook, kip, dragon, witte wijn en bouillon toe en breng aan de kook.

  4. Doe een deksel op de pan en zet de pan 45 minuten in de oven. Haal dan het deksel eraf en zet nog 20 minuten in de oven of tot de kip botermals is.

  5. Laat de kip rusten op een schaal, zet de stoofpan weer op matig hoog vuur en laat de saus nog wat inkoken tot hij blijft ‘hangen’ aan de bolle kant van een lepel. Voeg de room of crème fraîche toe, breng zo nodig nog op smaak en roer de peterselie erdoor. Lepel de saus over de kip en dien op.

Donal: "Geef bij deze stoofpot van romige kip knapperig brood om de saus mee te deppen of rijst voor een hartverwarmende maaltijd. Gebruik voor dit recept een droge, frisse witte wijn zoals sauvignon blanc of pinot grigio, met vrij veel zuren en alcohol. Daarvan worden de kippenpoten lekker mals tijdens het langzaam garen. Een ideaal recept voor in een slowcooker!"

Wat vind jij van dit recept?

3.7 / 5.0 (7 stemmen)
Uit het boek

Meals in Minutes

€ 25,99
donal skehin