Traag gegaarde wittewijnkip met knoflook en dragon
Eenvoudig
5 minuten bereidingstijd5 min. bereidingstijd
ca. 1 uur en 25 minuten wachttijdca. 1 u. en 25 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C).
Verwarm de olie in een grote stoofpan op matig hoog vuur. Bestrooi de kippenpoten rondom met peper en zout, braad ze bruin aan, haal ze uit de pan en zet ze apart.
Doe de uiringen in de stoofpan en fruit ze 10 minuten op laag vuur tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook, kip, dragon, witte wijn en bouillon toe en breng aan de kook.
Doe een deksel op de pan en zet de pan 45 minuten in de oven. Haal dan het deksel eraf en zet nog 20 minuten in de oven of tot de kip botermals is.
Laat de kip rusten op een schaal, zet de stoofpan weer op matig hoog vuur en laat de saus nog wat inkoken tot hij blijft ‘hangen’ aan de bolle kant van een lepel. Voeg de room of crème fraîche toe, breng zo nodig nog op smaak en roer de peterselie erdoor. Lepel de saus over de kip en dien op.