
Traybake van rosevalaardappels, kikkererwten, radijs en winterpostelein
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
- De roseval is een langwerpige, vastkokende aardappel met rode schil. Hij blijft stevig tijdens het koken en wordt daarom vooral gebruikt in ovenschotels en salades. Ze zijn klein van formaat, hebben een stevige bite en lichtzoete smaak en zijn perfect om te bereiden met schil.
- Net als een ovenschotel bereid je een traybake in de oven. Het verschil is dat je bij een traybake alle ingrediënten open op de bakplaat gaart, in plaats van in lagen. Alle ingrediënten karamelliseren daardoor gelijkmatig goudbruin.
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Boen de rosevalaardappels schoon en snijd ze in vieren.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Pel de sjalotjes en snijd elk in zes parten. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze om.
Verdeel de rosevalaardappel, de bloemkool en de uienparten over een bakplaat. Besprenkel met de arachideolie, het paprikapoeder en een snuf zout en meng goed met elkaar. Bak ca. 20 minuten in de oven.
Verwijder intussen het groene gedeelte van de radijsjes, was ze en snijd ze door de helft. Neem de bakplaat uit de oven.
Verdeel de kikkererwten erover en schep om. Verdeel de radijsjes erover en rooster nog ca. 15 minuten in de oven.
Was en droog de winterpostelein. Verdeel vlak voor het serveren de postelein over de traybake en druppel wat olijfolie eroverheen.
Bestrooi met witte peper en eventueel zout. Serveer eventueel met basilicummayonaise.