Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Treslechescake met slagroom

Treslechescake met slagroom

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
3

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
Restjes
Je houdt bij dit recept cake en slagroom over. Bewaar in de koelkast, zodat je er nog langer van kunt genieten.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 170⁰C / hetelucht: 150⁰C). Bereid de biscuittaart volgens de aanwijzingen op de verpakking met de eieren en het water. Vet een cakevorm in en bekleed hem met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm en bak in 30-40 minuten goudgeel en gaar. Laat minimaal 15 minuten afkoelen in de vorm en stort de cake op een bord, zodat hij niet aan de vorm blijft plakken.

  2. Doe de cake terug in de vorm en prik er met een satéprikker overal in. Roer de gecondenseerde melk en de koffiemelk door elkaar en schenk dit beetje bij beetje over de hele cake. Wacht met nieuwe melk schenken tot de vorige portie is opgenomen. Zet de cake in de koelkast.

  3. Klop intussen de slagroom lobbig. Snijd 3 plakjes van de cake en steek er naar wens cirkels uit. Leg de plakjes op bordjes, lepel er wat slagroom op en bestuif met kaneel.

Per portie: 416 kcal | 38 g koolhydraten | 6 g eiwit | 27 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Hannah Wilkinson Foodstyling: Phil Mundy

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)